Dirk Arts MSc.
24 augustus 1987
Dirk Arts Bouwkundig Advies
Freelance Designer & Researcher
HAN University of Applied Science and Eindhoven University of Technology

NEEM CONTACT OP

Onderdelen:
Opave & Ontwerp

<
>

Opgave

Het ‘RijnWaalPad’ bestaat uit een 16km lange fietsroute die de steden Arnhem en Nijmegen gaat verbinden en het middengebied gaat ontsluiten. De opgave bestond uit het ontwikkelen van innovatieve ideeën om het fietsgebruik op de route, en de kwaliteit van de route te verhogen.

Onze Inzending

In een team met ing. Noud Nelissen en ir.-arch. Robin de Pagter zijn een drietal paviljoens ontworpen die langs de route worden geplaatst. Hier kunnen voorbijgangers rusten, schuilen tegen regen of wind, overstappen op andere transportmiddelen of afspreken om samen verder te gaan. Een treinstation voor fietsers. Het doel van het ontwerp is een hoge herkenbaarheid van de fietssnelweg en het promoten van de fiets als vervoersmiddel. De ontwerpen zijn daarom gebaseerd op het leggen van contact en het weergeven van beweging. In de avond- en nachtsituatie wordt de translucente gevelbekleding aangelicht om de silhouetten van fietsers op de gevel te projecteren.

Klik hier voor de posters
Klik hier voor de presentatie

Onze inzending is uiteindelijk in de categorie 'Studenten' op de tweede plaats geëindigd. De jury waardeerd de "moed om zulke voorzieningen voor fietsers te ontwerpen. Dat trekt de hele route naar een ander niveau".

Klik hier voor het juryrapport op de website van het RijnWaalPad

Copyright © Dirk Arts 2016 - alle rechten voorbehouden